4 napja hozott le egy cikket a Herald-Tribune rólam…

 A történet érdekessége, hogy nem tudtam róla. Tegnap a Mesterem, Gasztonyi Kálmán gratulált. Mondta, hogy egy Amerikában élő bácsikája megosztotta facebookon, hogy egy magyar lány, Budapestről nyerte meg az EOD 2024 közönség díját Kaliforniában. Mesterem kommentben hozzá írta, hogy az ő tanítványa vagyok J…milyen kicsi a világ J

A Sarasota Herald-Tribune egy napilap, amely Sarasotában, Floridában található, és 1925-ben alapították Sarasota Herald néven.

Ez áll a cikkben:

Schmidt Ruth budapesti művész nyerte el a People’s Choice díjat „Barátságok” című munkájával az Embracing Our Differences 2024-es szabadtéri kiállításán, amely a kedvességet, tiszteletet és befogadást ünnepelte a Sarasotai Bayfront Parkban és a St. Petrsburgi Poynter Parkban.

„Az szeretném, hogy olyan festményeket készítsek, amelyek kimondják a kimondhatatlant – mondta Schmidt. „Nemcsak a látható világot szeretném láttatni, hanem gondolatokat, érzéseket szeretnék közvetíteni. Szeretem megfesteni a tapasztalható világ mögötti valóságot, láttatni akarom a láthatatlan dolgokat mint pl. gyermeki hit, ragaszkodás, ember-ember között lévő érzések, Isten-ember közötti kapcsolat, elmúlás, reménység, szeretet, szerelem, fájdalom, humor…

Ezeket a festményeket saját élményekből, eseményekből, benyomásokból merítem és mivel mindegyik a lelkem egy kis darabja, ezek állnak a legközelebb a szívemhez.”

Schmidt 2000 dollár pénzjutalmat kapott munkájáért. A People’s Choice díjat egy felmérés határozza meg, amely a január 21. és április 14. között megrendezett idei kiállításokon részt vevő közel 425 00 látogató számára volt elérhető.

“A “Barátságok” a különbségek tiszteletének meggyőző reprezentációjaként szolgál, gyönyörűen bemutatva az egyéniség szépségét egy harmonikus kollektíván belül” – mondta Sarah Wertheimer, az Embracing Our Differences ügyvezető igazgatója – „azáltal, hogy kiemeli az egyes birkák egyedi jellemzőit, miközben hangsúlyozta közös vonásaikat. Az alkotás megrendítően elősegíti az elfogadást, arra emlékezteti a nézőket, hogy a különbözőségeink ellenére össze tudunk jönni, támogatni tudjuk egymást, és a kölcsönös tiszteleten és megértésen alapuló értelmes kapcsolatokat alakíthatunk ki.”

https://eu.heraldtribune.com/story/news/local/2024/05/24/hungarian-artists-friendsheeps-wins-eods-peoples-choice-award/73598535007