Ha egy izgalmas programra vágynak 2021 október 15-én, látogassanak el Schmidt Ruth „Más szemmel” című kiállításának megnyitójára. Ezek az alkotások nem csak a szemet, hanem a szívet is megérinthetik mély mondanivalójukon keresztül.

Mestere, Gasztonyi Kálmán festőművész így nyilatkozik Schmidt Ruthról és alkotásairól:

„Schmidt Ruth festészete úgy táplálkozik az elmúlt századok mestereinek tudásából, hogy azok festéstechnikáját alkalmazva, a XXI. sz-i embert szólítja meg. A legnagyobb szakmai alázattal, fantasztikus precizitással megfestett képei olyan egyedi esztétikai vizuális élményt nyújtanak, amelyek összetéveszthetetlenül csak rá jellemzőek. Képei narratívak, mesélnék- tehát a csupasz esztétikai élményt- emberi történetekkel, érzésekkel töltik meg. Ruth alaptermészete a jókedv, a pozitív világlátás, a humor. A kortárs festészetben sajnos egyre kevésbé jut hely a humornak, pedig életünk egyik legnagyobb adománya, -már ha van valakinek. Ruthnak szerencsére bőkezűen juttatott a Teremtő. Képein az isteni erő megjelenítése is gyakran szerepet kap, hiszen számára nagyon fontos keresztényi hite. Festészetére talán a szimbolizmus jellemző a legjobban, de esetenként a szürrealizmus is megjelenik .A kezdeti tanulmányképek után kibontakozó művészetében gyakorlatilag nem találunk “ sima” csendéleteket, tájképeket, vagy klasszikusan megfogalmazott figuralitást. Mindig ott van egy kis ruthi csavar, amely átlényegíti, megtölti,- tehát művészivé teszi egy realistának vélt képet. Ruth tehetsége, szorgalma, céltudatossága még sok-sok kiváló festményt tartogat számunkra.”

„Ezen a kiállításon főleg szimbolista és szürrealista festményeim lesznek láthatóak. Én is azt szeretném, amit a szimbolista festők, hogy festményeimmel ne csak a látható világot másoljam le, hanem gondolatokat, érzéseket közvetítsek. Szeretem megfesteni a tapasztalható világ mögötti valóságot, láttatni akarom a láthatatlan dolgokat mint pl. gyermeki hit, ragaszkodás, ember-ember között lévő érzések, Isten-ember közötti kapcsolat, elmúlás, reménység, szeretet, szerelem, fájdalom, humor…  Ezeket a festményeket saját élményekből, eseményekből, benyomásokból merítem.”- mondta Schmidt Ruth a nemsokára megnyíló kiállításáról.     

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, szeretettel várjuk a 2021 október 15-én, 18:00 órától kezdődő „Más szemmel” című kiállítás megnyitójára a Titok Galériába (1066 Budapest, Ó utca, 12.)