75×135 cm

olaj, vászon

A bécsi parlament épülete a Pallas Athene szoborral az egyik legpompásabb épület a Wiener Ringstraßen. 1874 és 1883 között épült Theophil Hansen építész tervei alapján, Ő egy teljes műalkotást készített.
Ha a parlament előtt állsz, a látogató figyelmét egy 5,5 m magas Pallas Athéné-szobor uralja, amely egy nagy szökőút közepén áll. Carl Kundmann szobrász Hansen építész tervei alapján készítette a szobrot, aki nem láthatta a kész szobrot, mivel Hansen már nem élt, amikor 1902-ben a nyilvánosság elé tárták.
Pallas Athene jobb kezében egy kis Nike figurát, bal kezében pedig egy lándzsát tart. Körülötte van a törvények megszemélyesítése (jobb oldal) és a törvények végrehajtása (bal oldal). Közvetlenül a gránitból álló szökőkútnál Ausztria mindkét fő folyóját, Duna-t és Inn-t női és férfi alakban jeleníti meg.

A festményemhez Inn „személyét” használtam fel, helyesebben az arcán látható vágyakozás, kívánás volt az ami beindította a fantáziámat….hogyan köthetném össze a jelennel a  múltat úgy, hogy könnyed, vicces legyen ugyanakkor a gyönyörű szobrok egy része megmaradjon?

Így hagytam ki a szoboregyüttesből a Dunát ( női alakban ábrázolva) és helyettesítettem be egy hús-vér nővel.

Inn vágyakozásának tárgyát mindenki saját maga döntheti el…