Lejárt hónap elején a Lavagna-i (Olaszország) kiállítás a Con-Temporary Art Observatoriumban aminek nagyon jó volt a sajtó-visszhangja. Most kaptam meg a kiállítás katalógusát amiben benne vannak a kiállított alkotások, leírás a kiállító művészekről és műkritika is szerepel benne.

Sok szeretettel osztom meg veletek a rólam írt kritikát.

Háááát van benne sok igazság… (bár nekem egy picit magasröptű…)

 „Az olajfestészetre specializálódott Ruth Schmidt vásznain a társadalom és az emberi lét megfigyelésének körültekintő okosságát, valamint a természetes harmónia eredeti érzése iránti érzékenységét mutatja be. Kellemes, kiegyensúlyozott stílusú munkái olyan szimbolikán keresztül kifejeződő allegóriák, amelyek egyszerre könnyed és mélyrehatóan elemzik az egyének attitűdjét, olykor már-már szarkasztikusan értelmezve.

Schmidt számos festménye a figyelmes szemlélő számára számos ötlettel ösztönzi a boldogság keresését, az egyszerű dolgok és a szépség természetes közvetlensége által kínált szabadságban keresve azt.

Más művek közgondolkodásra késztetnek, szinte kigúnyolják a világ megpróbáltatásait és azok bizarr elmélkedését, akik az illúziók, valamint a nem meggyőző és önpusztító ideológiák világában élnek.”

Andrea Swoboda – Kortárs Művészeti  Obszervatórium ( IT. Lavagna)